Meglopta, majd álmában akarta megerőszakolni a nőt a borsodi férfi

Megosztás

A járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a helyi férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 júliusában egy kulcsra nem zárt lakásból ruhaneműket és élelmiszereket vett magához a sértettek alvó, ezáltal védekezésre képtelen állapotát kihasználva – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A törölközőbe csomagolt dolgokat egy bokor alá rejtette, majd visszament az ingatlanba és a barátjával alvó nőhöz lépett, akinek sérelmére szexuális cselekményt végzett. A vádlott ezt követően ráfeküdt a sértettre, azonban a nő felébredt és lelökte magáról a férfit.

A sértett és barátja távozásra szólították fel a terheltet, aki a lakásból kiment, de a lépcsőházból nem távozott.

A vádlott ezen túlmenően egy gondozóház konyhájából élelmiszereket és pénztárcát tulajdonított el, továbbá egy hétvégi házból mobiltelefonokat és órát vett magához.

A járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a kár részbeni megtérültét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi személyében rejlő körülmények mellett azt, hogy több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket, illetve ilyenként értékelte a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát is.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője bizonyos vádpontok tekintetében felmentés, valamint enyhítés érdekében fellebbezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek